Κυκλοφορία νέου τσιγάρου από την ΣΕΚΑΠ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2003 19:30

Ο πρόεδρος της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, Αθαν. Παπαγεωργίου, παρουσίασε το νέο ελληνικό τσιγάρο GR 25'S Ιντερνάσιοναλ, «με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή 1,80 ευρώ το πακέτο των 25».

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι πέρσι αυξήθηκε ο τζίρος, τα κέρδη παρέμειναν στα ίδια επίπεδα (300-510 εκατ. δρχ), ενώ το μερίδιο της εταιρείας σημείωσε οριακή πτώση, αν και κατέχει την τρίτη θέση στην εγχώρια αγορά τσιγάρων.

Ο κ. Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι την τελευταία διετία παρατηρείται μείωση της κατανάλωσης καπνού και στροφή στα φθηνά τσιγάρα. Το όριο της ακρίβειας, είπε ο κ. Παπαγεωργίου, είναι τα δύο ευρώ. Από εκεί και πάνω υπάρχει μείωση της κατανάλωσης, προς όφελος των τσιγάρων που τιμώνται γύρω στα δύο ευρώ. Ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ εκτίμησε ότι η αλματώδης αύξηση της τιμής των τσιγάρων εντάσσεται στην αντικαπνική εκστρατεία.

Οσον αφορά το GR 25'S Ιντερνάσιοναλ ανέφερε ότι «είναι σχεδόν αδύνατο να κυκλοφορήσει στην αγορά νέο τσιγάρο, με τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί, όπως η πλήρης και καθολική απαγόρευση της διαφήμισης.

Η διαδικασία αυτή αποτελεί την ισχυρότερη απειλή της περιφερειακής ελληνικής καπνοβιομηχανίας και καπνοπαραγωγής. Λειτουργεί δε προς όφελος των πολυεθνικών».

Βέβαια, επισήμανε, μένουν οι αγορές της Ασίας, της Μέσης Ανατολής (αραβικός κόσμος) και της Αφρικής, αλλά εκεί οι προσπάθειες θέλουν πολύ χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα