Μικρή πτώση στη Ν.Υ.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2003 16:52

ΣΕ ΡΕΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την αποκόμιση πρόσφατων κερδών προχωρούν οι επενδυτές στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς αναζωπυρώνονται οι φόβοι για το ενδεχόμενο αμερικανικής επίθεσης κατά του Ιράκ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε χθες το βράδυ ότι οι πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολέμου δεν θα αποτρέψουν τις ΗΠΑ από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών παγκοσμίως υπονομεύοντας την ανάκαμψη των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι οι χρηματιστηριακές αγορές θα κινηθούν ανοδικά, όταν θα ξεσπάσει ο πόλεμος στο Ιράκ http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/02/19/283034.htm .

Στις 16:48 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.030,09 μονάδες μειωμένος κατά 0,14%, ο S&P 500 στις 849,32 μονάδες με απώλειες 0,22% και ο Nasdaq στις 1.342,3 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,31%.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου μετά την είδηση ότι η Morgan Stanley αναβάθμισε τις επενδυτικές της προτάσεις για τις μετοχές των εταιρειών Intel, Texas Instruments και Xilinx. Η μετοχή της Intel, της κορυφαίας εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, ενισχύεται κατά 1,74%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο οι κατασκευές νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,2%. Οι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν μείωση της τάξεως του 3,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα