Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Eγκρίσεις - Ποινές

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2001 16:54

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου ενέκρινε μεταξύ άλλων:

- Την παροχή άδειας διάθεσης υφισταμένων μετοχών στην Νexus Επενδυτική ΑΕΕΧ με δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ.

- Την άδεια λειτουργίας της εταιρείας Ευρωπαϊκή Επενδυτική ΑΕΠΕΥ

- Εισήγηση προς το ΥΠΕΘΟ για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης, για τη διαδικασία των εξετάσεων για τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής και άλλα θέματα σχετικά με την επαγγελματική πιστοποίηση στελεχών της κεφαλαιαγοράς.

- Τη διενέργεια εξετάσεων για τον καθορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 29 Νοεμβρίου, στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα.

- Εισήγηση για την τροποποίηση της υπ΄αριθ. 8173/Β.444/11.3.1998 απόφασης του ΥΠΕΘΟ, ώστε στο δελτίο τιμών του ΧΑΑ να αναφέρεται ότι ο προσδιορισμός της τιμής του κλεισίματος γίνεται ανά μετοχή με βάση το 10% του αριθμού των τελευταίων πράξεων με την πρέπουσα στάθμιση. Η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού της τιμής κλεισίματος των μετοχών θα γίνει μόλις εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

- Την επιβολή προστίμου ύψους 20 εκατ. δρχ. στην ΕΠΕΥ Τιτάν Capital Management Ltd, η οποία λειτουργεί ως υποκατάστημα αγγλικής ΕΠΕΥ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας (χρήση εξωτερικών συνεργατών, έλλειψη εσωτερικού ελέγχου και ελλιπή ενημέρωση επενδυτών).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα