Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Commerzbank

Υποχώρησαν κατά 84% στο β' τρίμηνο
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 09:56
UPD:09:59
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2011 σημείωσαν χθες οι μετοχές της Commerzbank στη Φραγκφούρτη, καθώς τα κέρδη της γερμανικής τράπεζας, η οποία διεσώθη από το κράτος λαμβάνοντας οικονομική βοήθεια 18,2 δισ. ευρώ, υποχώρησαν λιγότερο του αναμενόμενου στο δεύτερο τρίμηνο.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του κατέγραψαν μεγάλη πτώση 84% και διαμορφώθηκαν στα 43 εκατ. ευρώ από 270 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012, εξαιτίας της αύξησης των προβλέψεων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια και της απομείωσης της αξίας των «τοξικών» στοιχείων ενεργητικού.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν τα κέρδη της τράπεζας πολύ χαμηλότερα, στα 4,6 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank Μάρτιν Μπλέσινγκ έσπευσε, πάντως, να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών και για το υπόλοιπο της χρήσης, χαρακτηρίζοντας το 2013 «έτος μετάβασης» στο τετραετές σχέδιο αναδιάρθρωσης, που έχει ως βασικούς στόχους την ενίσχυση των τεσσάρων βασικών μονάδων της και την απαλλαγή της από τα «τοξικά» περιουσιακά στοιχεία τα οποία μετέφερε σε μια εσωτερική «κακή τράπεζα» πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα