Κέρδη στη Wall Street

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 23:41

Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χάρη στα αποτελέσματα της Microsoft και τα στοιχεία για το εμπόριο στην Κίνα.

Ειδικότερα ανάκαμψη μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασαν οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κίνας τον Ιούλιο, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σταθεροποιείται έπειτα από δύο τρίμηνα επιβράδυνσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5,1%, έναντι ανόδου 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση 10,9%, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο μόλις 1%.

Την ίδια ώρα αυξημένες κατά 5.000 στις 333.000 ήταν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα μέχρι τις 3 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Παρά την άνοδό τους, πάντως, οι νέες αιτήσεις παρέμειναν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, ενισχύοντας τις ενδείξεις για βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των νέων αιτήσεων στις 339.000.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Microsoft και Caterpillar ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Intel και JP Morgan.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,18% στις 15,498.30 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,39% στις 1,697.48 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,41% στις 3,669.12 μονάδες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα