L'Oreal : Αύξηση 54% των καθαρών κερδών το β' εξάμηνο

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2003 11:15
UPD:11:20

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη σε ποσοστό της τάξης του 54%, εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο, L'Oreal S.A., καθώς άρχισε να πουλά τα προϊόντα της σε χώρες, όπως η Ρωσία και η Βραζιλία και εξοικονόμησε κεφάλαια μετά την παύση λειτουργίας μονάδων της.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών στον κόσμο, Lindsay Owen Jones

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, αναρριχήθηκαν σε 988 εκατ. ευρώ (1,06 δισ. δολ.) από 642 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη χρονική περίοδο, ένα χρόνο πριν. Για ολόκληρη τη χρήση, τα κέρδη της γαλλικής εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό 19%, φθάνοντας σε 1,46 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

«Ατενίζουμε με εμπιστοσύνη το 2003», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Lindsay Owen-Jones.

Η εταιρεία, εξοικονομεί κεφάλαια από το συνδυασμό της παραγωγής μερικών από τις εννέα εταιρείες που εξαγόρασε το 2000 και το 2001, βελτιώνοντας ταυτοχρόνως το τμήμα πωλήσεων και αποθεμάτων. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν πέρυσι σε ποσοστό 4,4%, μετά την εντατικοποίηση της προώθησης προϊόντων της, όπως των Maybelline στη Βραζιλία και άλλων εταιρειών της, εκτός της Β. Αμερικής και της Ευρώπης.

Οι μετοχές της, είναι οι δεύτρες πιο ακριβές στον δείκτη Dow Jones Stoxx 50, ενώ μέσα σε ένα έτος, υποχώρησαν κατά 18%.

Η L'Oreal εξαγόρασε το τμήμα Colorama της Revlon Inc., αντί του ποσού των 55 εκατ. δολ. το 2001, μετά την απόκτηση των σημάτων Κiehl και Matrix Essentials στις ΗΠΑ. Η βραζιλιάνικη Colorama, θα προμηθεύει από εδώ και στο εξής τις αγορές της Λατινικής Αμερικής με καλλυντικά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στη L΄Oreal να κλείσει τα εργοστάσιά της στην Αργεντινή και τη Χιλή.

Τα οικονομικά στοιχεία για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, υπολογίστηκαν από το Bloomberg News, μετά την αφαίρεση των αντίστοιχων του πρώτου εξαμήνου από αυτά του συνόλου της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα