«e-Gov DevDay» η ημερίδα της Microsoft Ελλάς

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2003 14:35

Με τη συμμετοχή 60 ατόμων, ολοκληρώθηκε σήμερα στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και εκπαίδευσης στελεχών της δημόσιας διοίκησης, ημερίδα με τίτλο «e-Gov DavDay», την οποία οργάνωσε σε ξενοδοχείο των Αθηνών, η Microsoft Ελλάς.

Η ημερίδα, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απευθυνόταν σε επιλεγμένο κοινό στελεχών τμημάτων ανάλυσης και ανάπτυξης εφαρμογών, καθώς και σε υπεύθυνους πληροφορικής των φορέων της δημόσιας διοίκησης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν αναφορές στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού με τα πλέον σύγχρονα εργαλεία σε ένα μηχανογραφικό περιβάλλον με διαφορετικές τεχνολογικές πλατφόρμες, εξετάστηκαν ζητήματα ασφάλειας συστημάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα διαλειτουργικότητας μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης εστίασε στις ανάγκες και τάσεις στο δημόσιο τομέα, στην αρχιτεκτονική Microsoft.NET, ενώ παρουσιάστηκε και ένα σενάριο υλοποίησης μιας σύγχρονης εφαρμογής (σχεδιασμός, ανάπτυξη και deployment μιας εφαρμογής από την αρχή ως το τέλος, με βάση τις τεχνολογίες και τα εργαλεία ανάπτυξης Microsoft.NET).

Επίσης, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που παρέχουν τα σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού ώστε μέσω XML Web services να επιτευχθεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ μιας νέας εφαρμογής και ενός «κληρονομημένου» συστήματος του οργανισμού, ανεξαρτήτως γλώσσας προγραμματισμού και υπολογιστικής πλατφόρμας, με βάση τα παγκόσμια αποδεκτά πρότυπα και τεχνολογίες.

Η ημερίδα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των έργων διαλειτουργικότητας μεταξύ φορέων του δημόσιου τομέα, στα οποία έχει δοθεί προτεραιότητα από τη Διαχειριστική Αρχή του Γ' ΚΠΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα