Στροφή της αμερικανικής δικαιοσύνης υπέρ της ενιαίας Microsoft

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2001 18:47

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον τη διάσπαση της Microsoft και θα επιδιώξει να βρει λύση το συντομότερο δυνατόν στην υπόθεση που εκκρεμεί επί μία τριετία.

Οι σημερινές ανακοινώσεις γίνονται μετά από εντολή που έδωσε το περιφερειακό δικαστήριο προς την Αντιμονοπωλιακή Διεύθυνση του υπουργείου Δικαιοσύνης και τη Microsoft να εκδώσουν από κοινού ανακοίνωση ως τις 14 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα περιέχονται οι προτάσεις για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Τον περασμένο Ιούνιο, το Εφετείο είχε επιμείνει στην απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου ότι η Microsoft ακολουθεί μια ουσιαστικά απαγορευτική για τους ανταγωνιστές της πολιτική, με σκοπό τη διατήρηση του μονοπωλίου της στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πιστεύει τώρα, ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στον τερματισμό της παράνομης συμπεριφοράς της Microsoft και στο άνοιγμα των λειτουργικών συστημάτων στον ανταγωνισμό. Ως εκ τούτου δεν θα επιδιώξει τη διάσπαση της εταιρείας και τον διαχωρισμό των λειτουργικών συστημάτων και των εφαρμογών, όπως είχε διατάξει προηγουμένως το δικαστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα