Υψηλόβαθμη κινεζική αποστολή στην Ελλάδα

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2003 15:21

Υψηλόβαθμη κινεζική αποστολή βρίσκεται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Ελληνοκινεζκού Επιμελητηρίου. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο αντικυβερνήτης της βορειοανατολικότερης επαρχίας της Κίνας του Heilongjiang, με πρωτεύουσα του Harbin.

Η επαρχία του Heilongjiang με πληθυσμό 37 εκατ. αποτελεί τη μία από τις μεγαλύτερες εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας και της Μογγολίας με τις οποίες και συνορεύει σε μήκος 3.000 χλμ. Παράγει το ένα τέταρτο της εγχώριας ξυλείας και είναι πλούσια σε φυσικά αποθέματα πετρελαίου και κάρβουνου. Κύριος τομέας της βιομηχανίας της είναι η παραγωγή φυσικού αερίου, κάρβουνου, ηλεκτρισμού, η κατασκευή βαρέων μηχανημάτων, και η επεξεργασία τροφίμων.

Λόγω του εξειδικευμένου αλλά και φθηνού εργατικού δυναμικού της τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει πολλούς δυτικούς συνεργάτες τόσο στον τομέα των επενδύσεων όσο και στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών.

Οι προσκεκλημένοι θα αναπτύξουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η επαρχία για τους Έλληνες ενδιαφερόμενους σε ημερίδα που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα το Ελληνοκινεζικό και Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Αθηναϊδα.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν η Εμπορική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κα Sui Hui και ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης http://www.presspoint.gr/release.asp?id=23034 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα