Γ. Στουρνάρας: Δόσεις «τέλος» αν δεν γίνουν οι απολύσεις

Κυριακή, 04 Αυγούστου 2013 11:38
UPD:15:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι δεν διαθέτει πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά -όπως εξηγεί- ανέλαβε τα ηνία του ΥΠΟΙΚ γιατί είχε καθήκον απέναντι στην πατρίδα.

«Αν δεν γίνουν οι απολύσεις, αν δεν προχωρήσουν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις», δήλωσε στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τόνισε πάντως πως «οι απολύσεις δεν γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος ούτε για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα».

Επανέλαβε εξάλλου τη διαβεβαίωση ότι «μετά τις 15.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν 15.000 προσλήψεις που θα αναβαθμίσουν με νέα στελέχη το Δημόσιο».

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι δεν διαθέτει πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά -όπως εξηγεί- ανέλαβε τα ηνία του ΥΠΟΙΚ γιατί είχε καθήκον απέναντι στην πατρίδα.«Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τα περί «κόπωσης των βουλευτών» ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η αναφορά του απευθυνόταν στους δανειστές. 

ΔΗΜΑΡ: Κάλεσμα να αποδεχθούμε τον ανορθολογισμό ως επίσημη πολιτική

«Η κυβέρνηση μπήκε σε λάθος δρόμο αποδεχόμενη την ανάδειξη των απολύσεων σε προμετωπίδα και πυρήνα της διοικητικής μεταρρύθμισης», παρατηρεί η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει: «Η απειλή μάλιστα ότι αν δεν γίνουν απολύσεις δεν θα πάρουμε τη δόση, ισοδυναμεί με κάλεσμα να αποδεχθούμε τον ανορθολογισμό ως επίσημη πολιτική».

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την κυβέρνηση «αντί να υλοποιεί τις απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόικας, να αναδείξει στους εταίρους το μεγάλο κοινωνικό αλλά και δημοσιονομικό κόστος, αντί του υποτιθέμενου οφέλους, που προκύπτει από την αποδιοργάνωση των δημόσιων λειτουργιών και την υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη».

«Η αναβάθμιση του δημόσιου τομέα μπορεί να γίνει μόνο με ορθολογική κατανομή προσωπικού και συστηματικό έλεγχο της απόδοσης, με καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς», καταλήγει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα