Στο όριο της φτώχειας το 66% των Ελλήνων φορολογουμένων

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2001 07:27
UPD:08:42

To 66% των Ελλήνων φορολογουμένων δήλωσε πέρυσι εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), για την οικονομία και την απασχόληση, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος να διευρυνθεί η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, ενώ εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια η ανεργία θα παρουσιάσει ελάχιστη μείωση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι όσον αφορά στη μείωση της ανεργίας κατά 0,6% που επικαλείται η κυβέρνηση, το Ινστιτούτο αναφέρει πως αυτή δεν οφείλεται στήν αύξηση των απασχολουμένων, αλλά στημείωση όλων όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν. Δηλαδή οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν το 2000 κατά 6.0000, ενώ οι άνθρωποι που έχουν την πρόθεση να εργαστούν μειώθηκαν κατά 26.000.

«Εχουμε ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων. Το βασικό ζητούμενο είναι αναδιανομή του πλούτου», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

«Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη συμπρωτεύουσα με όπλα τις εξαγγελίες και το κυβερνητικό έργο», δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας και χαρακτήρισε ετερόκλητη την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου που έλαβε την απόφαση για την κινητοποίηση το βράδυ του Σαββάτου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα