«Πολύ επιφυλακτικός» έναντι νέου κουρέματος ο Στάινμπρουκ

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 12:04
UPD:12:32
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Ο υποψήφιος των γερμανών σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, Πέερ Στάινμπρουκ κατά την επίσημη παρουσίαση της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, στο Βερολίνο. Ο Πέερ Στάινμπρουκ επικρίνει την πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Όπως αναφέρει, «η θεραπεία της είναι εξυγίανση, εξυγίανση, εξυγίανση, αλλά αυτός δεν είναι ο δρόμος προκειμένου αυτές οι χώρες να ανακάμψουν».

«Πολύ επιφυλακτικός» έναντι ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους δηλώνει ο Πέερ Στάινμπρουκ, υποψήφιος των γερμανών σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τάσσεται ωστόσο υπέρ ενός «σχεδίου Μάρσαλ Β'» για τις χώρες σε κρίση.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής Wall Street Journal ο κ. Στάινμπρουκ επισημαίνει ότι ένα κούρεμα θα οδηγούσε σε απώλειες για τους ευρωπαίους φορολογούμενους και θα απέτρεπε τους ιδιώτες επενδυτές από το να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επικρίνει την πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Όπως αναφέρει, «η θεραπεία της είναι εξυγίανση, εξυγίανση, εξυγίανση, αλλά αυτός δεν είναι ο δρόμος προκειμένου αυτές οι χώρες να ανακάμψουν».

«Χρειαζόμαστε οικονομική ώθηση, ονομάστε το, αν θέλετε, “σχέδιο Μάρσαλ Β'”, ιδιαίτερα με το βλέμμα στην ανεργία των νέων», σημειώνει και διευκρινίζει ότι οι πόροι για μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσαν να προέλθουν από τα υπάρχοντα κοινοτικά ταμεία και από έναν φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα