Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ινδία

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 10:05
UPD:10:27
REUTERS/VIVEK PRAKASH

Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η κεντρική τράπεζα της Ινδίας (RBI), σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τους κινδύνους που απειλούν την ανάπτυξη έναντι μιας πιθανής ανόδου του πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, η RBI διατήρησε αμετάβλητο στο 7,25% το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης, με το οποίο δανείζει χρήματα στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, ενώ διατήρησε στο 4% και το επιτόκιο καταθέσεων.

Στην ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα αναφέρει πως τα αυστηρά μέτρα που έλαβε πρόσφατα για τη στήριξη της ρουπίας είχαν σκοπό να μετριάσουν τη μεταβλητότητα στις αγορές συναλλάγματος και σημειώνει πως θα αποσυρθούν σταδιακά «μόλις επιστρέψει η σταθερότητα».

Παράλληλα, καλεί την ινδική κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, ένας βασικός παράγοντας πίσω από την πτώση του εθνικού νομίσματος.

Η κεντρική τράπεζα υποβάθμισε την εκτίμησή της για την ανάπτυξη, κατά την ετήσια χρήση που λήγει τον Μάρτιο, σε 5,5% από 5,7% που προέβλεπε προηγουμένως, επικαλούμενη την παρατεταμένη αδυναμία στη βιομηχανική δραστηριότητα και την αδύναμη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα