British American Tobacco : 11% αύξηση των καθαρών κερδών

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2003 10:19
UPD:10:29

ΑΥΞΗΣΗ 11% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος καπνοβιομηχανίας στον κόσμο το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, British American Tobacco, μετά από τη μείωση των φόρων.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 299 εκατ. λίρες Αγγλίας (475 εκατ. δολ.) από 270 εκατ. λίρες που ήταν κατά το 2001. Σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε από την εταιρεία, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσει στην επαναγορά συγκεκριμένου αριθμού μετοχών της.

Η καπνοβιομηχανία μειώνει το κόστος λειτουργίας και αυξάνει το μερίδιο αγοράς της, καθώς ανταγωνίστριές της δαπανούν περισσότερα, προκειμένου να ανταγωνιστούν φθηνότερες μάρκες. Η Altria Group Inc., ιδιοκτήτρια της υπ' αριθμόν ένα καπνοβιομηχανίας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 18%, αφού δαπάνησε περισσότερα, προκειμένου να προσελκύσει καπνιστές φθηνότερων τσιγάρων.

«Η ανάπτυξή μας στα σήματα που διαθέτουμε διεθνώς, το σταθερό μερίδιο αγοράς μας στις ΗΠΑ και η έντονη προώθησή τους στην Ευρώπη, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 10% του μερίσματος που θα διανείμουμε για τη χρήση, αλλά και την εφαρμογή του προγράμματος επαναγοράς μετοχών, αναφέρει σε ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής της εταιρείας Martin Broughton.

Η British American Tobacco ανακοίνωσε, ότι ερευνά για περισσότερες εξαγορές και συγχωνεύσεις, καθώς ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση από την πώληση της Rothmans International το 1999.

Η εταιρεία, είναι μία από τις πέντε που έχουν ζητήσει λεπτομέρειες για την εξαγορά του ιταλικού μονοπωλίου Ente Tabacchi Italiani SpA.

Τα καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, προέκυψαν μετά από τους υπολογισμούς του Bloomberg News για το εννεάμηνο από τα αντίστοιχα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα