Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2003 15:55
UPD:16:02

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν και στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street. Η απαισιοδοξία των αναλυτών οφείλεται στην κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρειο Κορέα, στην αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ και στα αποθαρρυντικά αποτελέσματα της Home Depot.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού ομίλου στο τέταρτο τρίμηνο του 2002 μειώθηκαν κατά 3,4% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2001 και διαμορφώθηκαν στα 686 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη μείωση της κερδοφορίας του σε διάστημα δύο ετών.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για τα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν αργότερα σχετικά με την εμπιστοσύνη των αμερικανών καταναλωτών στην οικονομία της χώρας τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Conference Board εκτιμάται ότι υποχώρησε το Φεβρουάριο στις 77 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 1993, από 79 μονάδες τον Ιανουάριο. Η επίσημη ανακοίνωση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 (ώρα Ελλάδος).

Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχώρησαν κατά 1,99% και 1,97% αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι γενικοί δείκτες εξακολουθούν να δέχονται ισχυρές πιέσεις, ενώ η τιμή του πετρελαίου παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο διετίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα