Κερδίζει έδαφος η Γέλεν στη μάχη της διαδοχής

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 10:11
UPD:10:15
Reuters/LARRY DOWNING

Το κτήριο της κετρνικής Τράπεζας των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

 

Κερδίζει πόντους η Τζάνετ Γέλεν στη μάχη της διαδοχής του Μπεν Μπερνάνκι στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς επιστολή υποστήριξης της υποψηφιότητάς της κυκλοφόρησε στη Γερουσία, υπογεγραμμένη από γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Την «καρέκλα» του Μπερνάνκι, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιανουάριο του 2014, διεκδικούν η αντιπρόεδρος της Fed, Γέλεν, και ο Λόρενς Σάμερς, πρώην υπουργός Οικονομικών και σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Αμερικανοί πολιτικοί - και των δύο κομμάτων - καταλογίζουν στον Σάμερς ότι η πολιτική απορρύθμισης του πιστωτικού συστήματος, που εφάρμοσε, ήταν υπεύθυνη για την κρίση που ακολούθησε. Στη Γέλεν, από την άλλη, πιστώνουν την υποστήριξή της στο επιτυχές πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από τη Fed.

Εξάλλου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβη σε υποδείξεις προς τη Fed την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του για την οικονομία των ΗΠΑ, συνιστώντας αποφυγή της μεγάλης μεταβλητότητας στα επιτόκια, αλλά και αποτελεσματικότερη επικοινωνία της στρατηγικής της για έξοδο από τη μαζική νομισματική υποστήριξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα