Πυρά Ρεπουμπλικανών κατά Γκρίνσπαν

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2003 10:16

Δριμεία επίθεση κατά του διοικητή της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Αλαν Γκρίνσπαν εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τομ Ντιλέι.

«Ο πρόεδρος της Fed δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας στο σύνολό της», τόνισε ο Ντιλέι στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως ο Γκρίνσπαν δεν εστιάζει πουθενά αλλού την προσοχή του παρά στα επιτόκια και στον πληθωρισμό.

«Πιστεύω ότι ο Γκρίνσπαν πλανάται πλάνην οικτράν» σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα να μειωθούν οι φόροι, τόνισε ο υπερσυντηρητικός βουλευτής από το Τέξας, αναφορικά με τις επικρίσεις του προέδρου της κεντρικής τράπεζας στο σχέδιο του προέδρου Τζορτζ Μπους για τη μείωση της φορολογίας κατά 700 δισ. δολάρια σε μία δεκαετία.

Ο Γκρίνσπαν είχε χαρακτηρίσει πρόωρη την εφαρμογή αυτών των μέτρων για την αναθέρμανση της οικονομίας, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία θα έπρεπε να αναθερμανθεί μόνον όταν θα έχουν διαλυθεί οι αβεβαιότητες σχετικά με το Ιράκ. Επίσης είχε προειδοποιήσει για πιθανά ελλείμματα στον προϋπολογισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα