ΗΠΑ : Yπέρ της Microsoft o Tζωρτζ Μπους

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2001 09:04

Επιβεβαιώνοντας όλες τις προβλέψεις ότι η άνοδος στην εξουξία του Τζωρτζ Μπους θα σήμαινε και αλλαγή έναντι της Microsoft, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον τη διάσπαση της εταιρείας, κάνοντας στροφή 180 μοιρών στην πολύκροτη υπόθεση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ζητούμενο είναι να βρεθεί λύση «το συντομότερο δυνατό» και για το λόγο αυτό θα επιδιωχθεί αντί της διάσπασης, η επιβολή περιορισμών στην άσκηση των επιχειρηματικών πρακτικών της εταιρείας με στόχο τη βελτίωση του ανταγωνισμού.

Ο κολοσσός του Bill Gates, είχε καταδικαστεί για παράβαση του αντιμονοπωλιακού καθεστώτος για την ενσωμάτωση του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Πάντως, η πρωτόδικη απόφαση για τη διάσπαση της εταιρείας είχε ανατραπεί ήδη τον Ιούνιο στο Ομοσπονδιακό Εφετείο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η προσοχή των αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης έχει μετατοπιστεί πλέον στα προβλήματα ανταγωνισμού που έχει προκαλέσει το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows XP.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα