Εμπορική : Νέα προϊόντα εγγυημένου αρχικού κεφαλαίου

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2003 10:37

Νέα σειρά καταθετικών, επενδυτικών προϊόντων, εγγυημένου εγγυημένου αρχικού κεφαλαίου με την επωνυμία Εμπορική Value Plus, προσφέρει η Εμπορική Τράπεζα.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Τα δύο νέα προϊόντα της σειράς αυτής προσφέρονται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της τράπεζας από 26 Φεβρουαρίου μέχρι και 11 Μαρτίου 2003. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 3.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, τα νέα προϊόντα της Εμπορικής, είναι τα ακόλουθα:

1. Εμπορική Value Plus FTSE/ASE 1

Το προϊόν είναι συνδεδεμένο με την πορεία του δείκτη FTSE/ASE-20 του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η διάρκεια του προϊόντος είναι ένα έτος με έναρξη στις 11/3/2003 και λήξη στις 11/3/2004.

Η απόδοση του προϊόντος προκύπτει από την σύγκριση της τελικής με την αρχική τιμή του δείκτη. Ως αρχική τιμή λαμβάνεται η τιμή κλεισίματος του δείκτη στην ημερομηνία έναρξης του προϊόντος και ως τελική τιμή λαμβάνεται η τιμή κλεισίματος του δείκτη στις 09/03/04.

Η απόδοση του προϊόντος στη λήξη θα είναι:

* 4 %, αν η τελική τιμή είναι μεγαλύτερη από την αρχική τιμή του δείκτη.

* 1 %, αν η τελική τιμή είναι ίση ή μικρότερη μέχρι 10% σε σχέση με την αρχική.

Τέλος, αν η τελική τιμή μειωθεί πάνω από 10% σε σχέση με την αρχική τιμή, ο επενδυτής θα λάβει στη λήξη μόνο το αρχικό του κεφάλαιο.

2.Εμπορική Value Plus DOW JONES 1

Το προϊόν είναι συνδεδεμένο με την πορεία του δείκτη DOW JONES του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Η διάρκεια του προϊόντος είναι τρία έτη με έναρξη στις 11/3/2003 και λήξη στις 11/3/2006.

Η απόδοση του προϊόντος προκύπτει από την σύγκριση της τελικής με την αρχική τιμή του δείκτη. Ως αρχική τιμή λαμβάνεται η τιμή κλεισίματος του δείκτη στην ημερομηνία έναρξης του προϊόντος και ως τελική τιμή λαμβάνεται ο αριθμητικός μέσος όρος 12 τριμηνιαίων παρατηρήσεων (τιμών κλεισίματος) του δείκτη.

Η 1η τριμηνιαία παρατήρηση θα ληφθεί στις 11 Ιουνίου 2003 και η τελευταία τριμηνιαία παρατήρηση θα ληφθεί στις 9 Μαρτίου 2006.

Η απόδοση του προϊόντος στη λήξη θα είναι:

* 13,80 %, αν η τελική τιμή είναι μεγαλύτερη από την αρχική τιμή του δείκτη.

* 3%, αν η τελική τιμή είναι ίση ή μικρότερη μέχρι 10% σε σχέση με την αρχική.

Τέλος, αν η τελική τιμή μειωθεί πάνω από 10% σε σχέση με την αρχική τιμή, ο επενδυτής θα λάβει στη λήξη μόνο το αρχικό του κεφάλαιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα