Hewlett-Packard : Βελτιωμένα κέρδη το α' τρίμηνο της χρήσης

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2003 12:04

Οι επιπλέον μειώσεις κόστους, στις οποίες προχωρά η Hewlett-Packard μετά τη συγχώνευσή της πέρυσι με την Compaq Computer, της επέτρεψαν να γνωστοποιήσει κέρδη για το πρώτο οικονομικό τρίμηνό της, που έληξε τον περασμένο μήνα, υψηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Η μείωση, όμως, των πωλήσεων στην αμερικανική αγορά οδήγησε σε χειρότερα των αναμενομένων έσοδα.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 721 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών ύψους 390 εκατ. ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του προηγουμένου έτους χρήσης.

Το τμήμα προσωπικών υπολογιστών επανήλθε στην κερδοφορία λόγω αύξησης των αντίστοιχων πωλήσεων κατά 2%, ενώ το τμήμα συστημάτων υπολογιστών για επιχειρήσεις μείωσε τις ζημίες του σε 83 εκατ. δολάρια από ζημίες ύψους 129 εκατ. δολάρια στο προηγούμενο τρίμηνο.

Η Hewlett-Packard, αποκάλυψε μείωση 7% των πωλήσεών της στην εγχώρια αγορά με αποτέλεσμα να γνωστοποιήσει έσοδα ύψους 17,9 δισ. δολαρίων, 9% χαμηλότερα από τα συνδυασμένα έσοδα των Hewlett-Packard και Compaq στην αντίστοιχη περίοδο του έτους χρήσης 2001/2002, ενώ η Wall Street ανέμενε έσοδα ύψους 18,5 δισ. δολαρίων.

Oπως σημειώνουν οι Financial Times, η συνολική εικόνα βοηθήθηκε από την πιο ανθεκτική εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6%.

Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hewlett-Packard, Κάρλι Φιορίνα, απέδωσε τη μείωση των εσόδων σε συνεχιζόμενες εξασθενημένες δαπάνες των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και τόνισε ότι είναι «ακόμη πολύ νωρίς» για πρόβλεψη κατά πόσον οι δαπάνες, συνολικά, σε τεχνολογία πληροφορικής θα αυξηθούν ή θα μειωθούν φέτος.

Τόνισε, όμως, ότι στο πρώτο οικονομικό τρίμηνό της, η Hewlett-Packard διεύρυνε το μερίδιο που ελέγχει στον πυρήνα των αγορών της σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα