Yπό πίεση και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2003 19:25
UPD:19:28

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΙ στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών παρέμειναν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, οι οποίοι κινήθηκαν πτωτικά σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 3.952,5 μονάδες μειωμένος κατά 0,80%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.658,57 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,92%, ενώ στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, όπου η συνεδρίαση είναι ακόμη σε εξέλιξη, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 1,59%, στις 2.446 μονάδες.

Η νέα υποχώρηση των ευρωπαϊκών μετοχών αποδόθηκε στις έντονες ανησυχίες που προκαλούν οι αποφάσεις κορυφαίων εταιρειών να περικόψουν το μέρισμά τους, στην πρόσφατη αποκάλυψη περί παρατυπιών στα λογιστικά βιβλία της Ahold, καθώς και στην παρατεταμένη αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ.

«Στο μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε και πάλι ο τομέας των ασφαλειών, καθώς «τα απογοητευτικά νέα (για τις εταιρείες του κλάδου) δεν έχουν τέλος», όπως δήλωσε στο Reuters αναλυτής της J.P. Morgan. «Η Prudential μείωσε το μέρισμά της παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Η μετοχή της Swiss Reinsurance υποχώρησε κατά 11,89%. Η υπ' αριθμόν δύο παγκοσμίως εταιρεία στον κλάδο των αντασφαλειών ανακοίνωσε ότι θα μειώσει - για πρώτη φορά σε διάστημα εκατό χρόνων σχεδόν - το μέρισμα που θα διανείμει στους μετόχους της καθώς η διαγραφή αξιών την οδήγησε πέρυσι σε ζημιογόνο έτος χρήσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα