Γαλλία : Αμετάβλητος ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2003 11:28

Αμετάβλητος, στο 97, διατηρήθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Φεβρουάριο στη Γαλλία, δείχνοντας ότι η βιομηχανική παραγωγή δεν πρόκειται να βοηθήσει την τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης να ανακάμψει από τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων έξι ετών.

Η βιομηχανική παραγωγή αποτελεί περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας της Γαλλίας, η οποία αναπτύχθηκε μόλις 0,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2002.

Η Alcatel SA, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού υλικού της Ευρώπης, εμφάνισε για έβδομο τρίμηνο ζημίες (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2002), καθώς εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όπως η France Telecom SA, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη μείωση του χρέους τους, από τη δημιουργία νέων δικτύων.

Η Airbus SAS, η υπ' αριθμόν δύο εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να μην επιτύχει τον στόχο της, για την παράδοση 300 αεροσκαφών φέτος.

Με την υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και το ενδεχόμενο ενός πολέμου στο Ιράκ, οι αεροπορικές εταιρείες αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα κέρδη του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα