FORTHnet : Πιστοποίηση ποιότητας κατά ISO 9001

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2003 12:17

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την FORTHnet A.E., η εγκατάσταση του συστήματος ποιότητας και έλαβε πιστοποίηση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2000.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά από την εταιρεία, το σύστημα ποιότητας περιλαμβάνει σε αυτή τη φάση τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία τηλεπικοινωνιακού δικτύου, για την παροχή υπηρεσιών Internet Frame Relay, Data VPN, Leased Lines, WWW καθώς και υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Κατά την αξιολόγηση, ή οποία έγινε στις 15 Ιανουαρίου, από τον ανεξάρτητο, διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης TUV CERT Ρηνανίας–Βεστφαλίας, διαπιστώθηκε η συμμόρφωση του συστήματος με τις απαιτήσεις του προτύπου για ελεγχόμενο τρόπο λειτουργίας βάσει καταγεγραμμένων αρμοδιοτήτων και διαδικασιών τυποποιημένης λειτουργίας.

Το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 στη νέα έκδοση του έτους 2000, εκτός των άλλων απαιτήσεων, επιβάλει την ύπαρξη συστήματος μέτρησης της αποδοτικότητας των διεργασιών που υλοποιεί η εταιρεία και τη θέσπιση μετρήσιμων στόχων που οδηγούν σε συνεχή βελτίωσή της.

Το σύστημα ποιότητας της FORTHnet, αναφέρεται στην ανακοίνωση, καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του προτύπου και ειδικότερα την απαίτηση για συνεχή βελτίωση, περιλαμβάνοντας διαδικασίες ελέγχου της αποδοτικότητας των διεργασιών υλοποίησης των υπηρεσιών και εξυπηρέτησης πελατών.

Η υιοθέτηση των αρχών διασφάλισης ποιότητας επεκτείνεται σταδιακά και στις θυγατρικές εταιρείες της FORTHnet. Έτσι η Μεσογειακές Ευρυζωνικές Υπηρεσίες Α.Ε., η οποία υλοποιεί δίκτυο ασύρματης σταθερής πρόσβασης, απέκτησε πρόσφατα πιστοποιητικό συμμόρφωσης του συστήματος ποιότητας με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:94 από το φορέα πιστοποίησης TUV CERT Hellas A.E, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2003 θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση συστήματος ποιότητας κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2000 και στην εταιρεία FORTHcrs A.E., η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού για την τουριστική αγορά.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος ολικής ποιότητας της εταιρείας, κύριο Γιάννη Παπασπυρόπουλο, «ο επόμενος στόχος ποιότητας που έχει θέσει η FORTHnet αφορά την επέκταση του αντικειμένου Πιστοποίησης της εταιρίας ώστε να περιλάβει και τις δραστηριότητες ανάπτυξης λογισμικού που υλοποιούνται από τη διεύθυνση του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας που εδρεύει στην Κρήτη».

Και ο κ. Παπασπυρόπουλος κατέληξε : «Οι ενέργειες για την επίτευξη του στόχου αυτού έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2003».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα