KPN: Συμφωνία 8,1 δισ. ευρώ με Telefonica για την E-Plus

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 13:17
UPD:13:24
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Την πώληση της γερμανικής θυγατρικής της, E-Plus, στην ισπανική Telefonica, με αντάλλαγμα 5 δισ. ευρώ σε μετρητά και ποσοστό 17,6% στη νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των E-Plus – Telefonica Deutschland, ανακοίνωσε η ολλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών KPN.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Εξαγορά επιβίωσης από την Telefonica

Η πάλη για επικράτηση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Γερμανίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, στην τελική ευθεία βρίσκεται η εξαγορά της Ε- Plus από την ισπανική Telefonica, με τίμημα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονταν με τους ηγέτες της αγοράς Deutsche Telekom και Vodafone για τα 114 εκατομμύρια συνδρομητές της Γερμανίας, της μεγαλύτερης αγοράς κινητής της Ευρώπης.

Με τη συμφωνία, η οποία αποτιμά την αξία της E-Plus σε 8,1 δισ. ευρώ, δημιουργείται ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη γερμανική αγορά, βάσει του αριθμού των συνδρομητών.

Η KPN ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για αυξήσει την οικονομική της ευελιξία και προτίθεται να προχωρήσει σε πληρωμές μερισμάτων στους μετόχους για το 2014.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2014, θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων και συνέργειες της τάξεως των 5-5,5 δισ. ευρώ.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα