Υπό καθεστώς επιτήρησης η Multirama

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2003 20:34

Το δ.σ. του ΧΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την ένταξη των μετοχών της εταιρείας «Multirama Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία» στην ειδική κατηγορία διαπραγμάτευσης «υπό επιτήρηση», λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας δημιουργούν αμφιβολίες για την ομαλή πορεία των εργασιών της.

Επίσης, το δ.σ. του ΧΑ ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με μετρητά, κρίνοντάς την απαραίτητη για την εξυγίανσή της, καθόσον στον ισολογισμό της εμφανίσθηκαν αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Η εταιρεία θα προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 5.414.132 ευρώ, εκ των οποίων οι βασικοί μέτοχοι έχουν δεσμευθεί ότι θα καλύψουν ποσοστό 57,87%, δηλαδή 3.133,158 ευρώ.

Η εταιρεία βάσει του ισολογισμού της παρουσιάζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 4.745.107,43 ευρώ και ζημίες 10.294.058,98 ευρώ.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της για το 2003, θα εμφανίσει ζημίες 4.686 χιλ. ευρώ και αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Το δ.σ. του ΧΑ «εφιστά τη προσοχή του επενδυτικού κοινού στην προσεκτική ανάγνωση και μελέτη των οικονομικών καταστάσεων της εκδότριας, των λογιστικών και αναμορφωμένων αποτελεσμάτων και ιδίων κεφαλαίων, καθώς και της χρηματοοικονομικής θέσης της εταιρείας, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την ολοκλήρωση της παρούσας αύξησης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα