Υποχωρούν οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 13:41
UPD:13:56
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τα τρία κόμματα, που έχουν συνυπογράψει το μνημόνιο στήριξης της χώρας από τους διεθνείς πιστωτές της, να καταλήξουν σε ένα σύμφωνο εθνικής σωτηρίας ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στο αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των τριών βασικών πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να διατηρηθεί εντός τροχιάς το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Χθες βράδυ, απορρίφθηκε η πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει οι Πράσινοι κατά της κυβέρνησης, χάρη στην ευρεία πλειοψηφία που διαθέτουν στο κοινοβούλιο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) του πρωθυπουργού Πέδρου Πάσους Κουέλιου και ο εταίρος του στην κυβέρνηση, το συντηρητικό CDS-PP.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τα τρία κόμματα, που έχουν συνυπογράψει το μνημόνιο στήριξης της χώρας από τους διεθνείς πιστωτές της, να καταλήξουν σε ένα σύμφωνο εθνικής σωτηρίας ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση. Το PS, το PSD και το CDS-PP έχουν διορία μέχρι την Κυριακή για να βρουν μια λύση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 28 μονάδες βάσης στο 6,82%, ενώ οι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων υποχωρούσαν κατά 24 μονάδες βάσης στο 6,60%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα