Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 13:00
UPD:14:03
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1ης Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλλουμε θετικές αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι «αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι έχουμε πετύχει τους στόχους και έχουμε σημειώσει αληθινή πρόοδο».

ΑΠΕ ΜΠΕ
Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στο 13%, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η μείωση θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή είναι η πρώτη θετική αλλαγή.

«Είναι μήνες τώρα, που πήρα επάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα.  Δεν ήταν εύκολο. Αλλά είπα στην τρόικα ότι με τη μείωση από το 23% στο 13% θα αυξηθεί ο τζίρος, θα αυξηθούν αντί να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και θα περιοριστεί και η φοροδιαφυγή. Δεν το πιστεύουν ακόμα. Δέχθηκαν, όμως, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά μείωση φορολογίας», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι βασίστηκε για την απόφαση αυτή στις διαβεβαιώσεις των επιμελητηρίων και των καταστηματαρχών ότι με τη μείωση στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν.

Τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ωστόσο ότι εάν φοροδιαφυγή συνεχιστεί, τότε αυτό θα φταίει που το ΦΠΑ θα αυξηθεί και πάλι στο 23%. «Τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις», ξεκαθάρισε.

«Στο χέρι μας είναι να το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα και να αρχίσει επιτέλους η μεγάλη αποκλιμάκωση, μείωση, των φόρων στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Δεν θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων

Στο ίδιο μήνυμα ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι λόγω της επίτευξης των στόχων δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για το 2014.

Ειδικότερα ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς των στρατιωτικών και δεν θα εφαρμοστεί η επιβολή πρόσθετου φόρου 2 τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων.

«Δεν χαλαρώνουμε»

Απευθυνόμενος τέλος σε εκείνους που παραμένουν «γαντζωμένοι στο χθες» και που όπως είπε, έχουν συμφέρον να παραμείνει και η χώρα κολλημένη στο χθες διαμήνυσε ότι δεν θα εμποδίσουν το έργο της κυβέρνησης.

«Ας γνωρίζουν, ότι ‘κόψαμε τα παλαμάρια’, ότι το πλοίο έχει φύγει πια και πίσω δεν κάνουμε», τόνισε, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα χαλαρώσει τις προσπάθειές της.

«Δύναμή μας ότι η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα που φτιάχνουμε χωρά όλους. Ακόμα και τους αντιπάλους μας. Ενώ το χθες που αφήνουμε πίσω μας, δεν χωρά πια κανένα. Ούτε εκείνους που το υπερασπίζονται», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα