ΧΑ - 219 μετοχές έχουν μέσο spread κάτω από 2%

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2003 19:37

Διακόσιες δέκα εννέα μετοχές, δηλαδή περίπου το 60% των εισηγμένων, πληροί, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2003, τις προϋποθέσεις να τίθενται υπό διαπραγμάτευση στην πρώτη κατηγορία μετοχών (συνεχής διαπραγμάτευση), όταν ισχύσει το μέτρο της κατηγοριοποίησης των μετοχών, με βάση με τα νέα στοιχεία του ΧΑ.

Υπενθυμίζεται ότι όσες μετοχές εμφανίζουν μέσο spread κάτω από το 2%, θα τυγχάνουν συνεχούς διαπραγμάτευσης για όσες ώρες διαρκεί η συνεδρίαση, ενώ όσες μετοχές έχουν spread μεγαλύτερο του 2%, θα τίθενται υπό διαπραγμάτευση για τρεις ώρες ως εξής: Από τις 11.00 έως τις 11.30 και από τις 13.30 έως τις 16.00. Η τρίτη κατηγορία θα περιλαμβάνει τις μετοχές υπό επιτήρηση.

Σύμφωνα με το μέσο spread Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2003, προκύπτει ότι επί συνόλου 354 μετοχών, 219 μετοχές έχουν μέσο spread κάτω από το 2%. Από τις υπόλοιπες 135, οι δύο (Δυναμική Ζωής και Compucon), αν και έχουν μέσο spread άνω του 2%, θα διαπραγματεύονται στην πρώτη κατηγορία και αυτό γιατί έχουν Ειδικό Διαπραγματευτή, ενώ οι 133 εντάσσονται προς το παρόν στη δεύτερη κατηγορία.

Εφεξής, όποια μετοχή διαπραγματεύεται με Ειδικό Διαπραγματευτή, ανεξάρτητα από το μέσο spread, θα διαπραγματεύεται στην πρώτη κατηγορία. Σήμερα, άλλες έξι μετοχές διαπραγματεύονται με Ειδικό Διαπραγματευτή, αλλά ούτως ή άλλως έχουν μέσο spread κάτω του 2% (Informer, Hitech, Δέλτα Παγωτού, Γενική Τροφίμων, Ευρωσύμβουλοι και Unibrain).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα