Γαλλία : Στα χαμηλότερα επίπεδα εξαετίας ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 10:38

Στα χαμηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου έξι ετών, υποχώρησε τον Φεβρουάριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, καθώς το ενδεχόμενο ενός πολέμου στο Ιράκ, εντείνει την ανησυχία για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο δείκτης υποχώρησε στο μείον 26, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάϊο του 1997, από μείον 22 που ήταν τον Ιανουάριο του 2003. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στο μείον 23.

¶λλη έκθεση έδειξε, ότι η ανησυχία για την άνοδο της ανεργίας αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου μιας δεκαετίας.

Η ανεργία βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των 2,5 ετών στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης, η οποία αναπτύσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Οι δαπάνες των καταναλωτών, ο κινητήριος μοχλός της γαλλικής οικονομίας, απέτρεψαν την ύφεση πέρυσι.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βιμ Ντούϊζεμπεργκ, έχει σηματοδοτήσει το ενδεχόμενο η τράπεζα να προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, καθώς η προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας των 12 χωρών που συναλλάσσονται με το ευρώ, ξεθωριάζει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα