Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 16:01
UPD:17:04

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών γύρω από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Σαούλ Μοφάζ δήλωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές προετοιμασίες για μια επίθεση εναντίον του Ιράκ «συνεχίζονται παρά τις δυσκολίες» και προέβλεψε ότι η αμερικανική επίθεση εναντίον του Ιράκ θα εκδηλωθεί στα τέλη Μαρτίου.

Το Πεντάγωνο αποφάσισε να στείλει στον Κόλπο πρόσθετη δύναμη 34.500 στρατιωτών της 1ης Ταξιαρχίας Ιππικού ανεβάζοντας σε 260.000 τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών που θα μετάσχουν σε πιθανή επίθεση κατά του Ιράκ.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί επίσης η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βόρειο Κορέα http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/03/04/288060.htm , ενώ αρνητικό αντίκτυπο είχε και η είδηση για την έκρηξη βόμβας στις Φιλιππίνες http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/03/04/288196.htm .

Αποθαρρυντικά είναι τα νέα και από το μέτωπο των επιχειρήσεων, καθώς στο τέταρτο τρίμηνο του 2002 οι ζημίες της EchoStar Communication διευρύνθηκαν, ενώ η Deutsche Bank αναθεώρησε προς τα κάτω τις επενδυτικές της προτάσεις για τις μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών General Motors και Ford Motor.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχώρησαν κατά 0,67% και 1,29% αντιστοίχως μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την ιδιωτική κατανάλωση και την πορεία του αμερικανικού μεταποιητικού τομέα http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/03/04/287911.htm .

Οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εξακολουθούν να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου στο Λονδίνο σημειώνει σημαντική άνοδο κατά 52 σεντς και έχει διαμορφωθεί στα 32,15 δολάρια το βαρέλι. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα