Οριακά πάνω από τις 7.800 μονάδες ο Dow Jones

Ισχυρές πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 17:01
UPD:17:04

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι αμερικανικές μετοχές μετά από μία σειρά αποθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων, κι ενώ εντείνονται οι ανησυχίες γύρω από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας προέβλεψε ότι η αμερικανική επίθεση εναντίον του Ιράκ θα εκδηλωθεί στα τέλη Μαρτίου, ενώ το Πεντάγωνο αποφάσισε να στείλει στον Κόλπο πρόσθετη δύναμη 34.500 στρατιωτών.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί επίσης η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βόρειο Κορέα, ενώ αρνητικό αντίκτυπο είχε και η είδηση για την έκρηξη βόμβας στις Φιλιππίνες.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο των επιχειρήσεων, στο τέταρτο τρίμηνο του 2002 οι ζημίες της EchoStar Communication διευρύνθηκαν, ενώ η Deutsche Bank αναθεώρησε προς τα κάτω τις επενδυτικές της προτάσεις για τις μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών General Motors και Ford Motor. Η μετοχική τιμή της GM υποχωρεί κατά 2,93%.

Τέλος, τα κέρδη της Bombardier Inc. στην οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου σημείωσαν αύξηση κατά πολύ μικρότερη από τις προσδοκίες της αγοράς.

Στις 16:47 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε υποχωρήσει στις 7.806 μονάδες μειωμένος κατά 0,40% και ο Nasdaq στις 1.315,91 μονάδες με απώλειες 0,33%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα