Ζημίες 18,5 εκατ. ευρώ για τον Ομιλο Φουρλή

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 17:37

Με ζημίες 18,5 εκατ. ευρώ έκλεισε η χρήση του 2002 για τον Ομιλο Φουρλή, με τον ενοποιημένο, ωστόσο, κύκλο εργασιών να καταγράφει άνοδο στα 502 εκατ. ευρώ έναντι 462 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2001.

Η αρνητική οικονομική κατάσταση του Ομίλου αποδίδεται από τη διοίκηση στη ζημιογόνο αλυσίδα καταστημάτων One Way, στον έντονο ανταγωνισμό που αντιμετώπισε η αλυσίδα Κωτσόβολος, αλλά και στον πρώτο χρόνο λειτουργίας των αλυσίδων καταστημάτων ΙΚΕΑ και Intersport (λειτουργικές ζημίες που στο εξής δεν θα υφίστανται).

Η Fourlis Trade, θυγατρική του Ομίλου, στο πρώτο δίμηνο του 2003 σημείωσε αύξηση του τζίρου κατά 91% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Θετική είναι η εικόνα που καταγράφει και η εισηγμένη του Ομίλου, Κωτσόβολος, που για το πρώτο δίμηνο της τρέχουσας χρήσης σημειώνει αύξηση τζίρου 16%. Για το 2003 τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας περιλαμβάνουν πέντε νέα καταστήματα στην επαρχία και ένα «Megastore».

Οι πωλήσεις του ΙΚΕΑ, σε ένα έτος λειτουργίας, ανήλθαν στα 40,6 εκατ. ευρώ και τα κέρδη έφτασαν τα 4,1 εκατ. ευρώ. Για το πρώτο δίμηνο του 2003 η αύξηση στο τζίρο ανέρχεται σε 11,7%.

Την τρέχουσα χρήση αναμένεται η έναρξη κατασκευής δύο καταστημάτων στην Αθήνα, και ενός στην Κύπρο. Τα καταστήματα στην Αθήνα αναμένεται να λειτουργήσουν το 2004, ενώ η υλοποίηση τους θα πραγματοποιηθεί με τραπεζικό δανεισμό 90 εκατ. ευρώ και πενταετή εξόφληση του.

Η θυγατρική Intersport, που δραστηριοποιείται στο χώρο των αθλητικών ειδών, θα προβεί φέτος στο άνοιγμα πέντε νέων καταστημάτων, όπως επίσης και στη λειτουργία ενός καταστήματος στη Ρουμανία το Σεπτέμβριο του 2003.

Μέχρι το 2005 στόχος είναι τα καταστήματα να ανέλθουν συνολικά στα 32 στην Ελλάδα, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία καταστήματος στη Βουλγαρία το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΛΚ



Σχολιασμένα