Άρση απαγόρευσης short selling για τις τραπεζικές μετοχές

Από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 20:20
UPD:20:31
REUTERS/JOHN KOLESIDIS
Tην άρση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων (short selling) επί των τραπεζικών μετοχών από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
 
Στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ακόμη:
 
  • Την επιβολή προστίμων 9.000 ευρώ στον κ. Αντώνιο Καλλέργη, μέτοχο της «ΕΤΕΜ ΑΕ», 9.000 ευρώ στον κ. Αχιλλέα Καλλέργη, μέτοχο της «ΕΤΕΜ ΑΕ», 7.500 ευρώ στην κ. Αναστασία Ανδρεάδου, μέτοχο της «A.S. Company A.E.», 3.000 ευρώ στον κ. Μάρκο Καλλέργη, μέτοχο της «ΕΤΕΜ ΑΕ», 3.000 ευρώ στην κ. Ελπινίκη Σαράντη, μέτοχο της «ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ» και 3.000 ευρώ στην «SALIX NOMINEES LTD», μέτοχο της «ΣΙΔΜΑ AE» για εκπρόθεσμη αναγγελία μεταβολής συμμετοχής τους επί των δικαιωμάτων ψήφου των προαναφερόμενων εταιρειών.
  • Τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών των μετοχών των εταιρειών «EURODRIP Ανώνυμος Βιομηχανική, Εμπορική και Γεωργική Εταιρεία» και «S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», μετά από σχετικό αίτημά τους, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 5 του Ν. 3371/2005.
  • Την έγκριση αιτήματος του κ. Σταύρου Ψυχάρη για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί μετοχών της εταιρίας «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.», σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3461/2006.
  • Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας «ΕΥΡΩ-ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΔ» με έδρα τον Δήμο Νίκαιας, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΡ



Σχολιασμένα