Ανθρώπινοι Πόροι : Το συνέδριο της PricewaterhouseCoopers

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2003 08:28

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν βιώσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Η εφαρμογή μιας επιτυχημένης στρατηγικής διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, μπορεί να αποτελέσει μια από τις κυριότερες πηγές ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Σύμφωνα με τους ομιλητές του ετήσιου συνεδρίου Ανθρώπινων Πόρων της PricewaterhouseCoopers, που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, για να υλοποιηθεί ο στόχος αυτός πρέπει να υποστηριχθεί από τα ακόλουθα:

1. Στενή συνεργασία Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

2. Δημιουργία καταγεγραμμένης και ολοκληρωμένης στρατηγικής ΔΑΠ και ενσωμάτωσή της στην επίσημη επιχειρησιακή στρατηγική.

3. Δυνατότητα συμμετοχής των ΔΑΠ στο σχεδιασμό της επιχειρησιακής στρατηγικής.

4. Σχεδιασμός και υλοποίηση συστημάτων ΔΑΠ (επιλογή, αξιολόγηση, εκπαίδευση, ανάπτυξη κ.λπ.).

5. Εμφαση στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, γεγονός που συμβάλλει στην προσέλκυση και διατήρηση ικανών στελεχών.

6. Εμφαση στην παροχή κινήτρων για την διατήρηση των ικανών στελεχών.

7. Δημιουργία εταιρικής κουλτούρας, που προάγει σταθερές αρχές, στάσεις και αξίες.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει τις πρακτικές και τις τάσεις που ακολουθούν οι επιχειρήσεις σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

Στις περιόδους αυτές, όπου επαναπροσδιορίζονται οι επιχειρηματικές αξίες και προτεραιότητες είναι επιτακτική η ανάγκη επένδυσης στο σημαντικότερο, αλλά και δυναμικότερο κεφάλαιο των επιχειρήσεων, το ανθρώπινο κεφάλαιο. Η διαπίστωση αυτή υποστηρίζεται από έρευνες και εξελίξεις από τον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο.

Το φετινό συνέδριο καθόρισε σαν απαραίτητο και κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας για την αντιμετώπιση των δύσκολων περιστάσεων τη σύζευξη και σύγκλιση της επιχειρηματικής στρατηγικής και της διεύθυνσης ανθρωπίνων πόρων για κάθε επιχείρηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα