France Telecom : Στα 20,7 δισ. ευρώ οι ζημίες το 2002

Δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2003 11:21

Τις μεγαλύτερες ζημίες που έχει εμφανίσει ποτέ εταιρεία, εμφάνισε η France Telecom S.A. η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, μετά την απαξίωση της γερμανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας MobilCom AG και των δραστηριοτήτων του τμήματος επικοινωνιών Equant NV.

Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας το 2002 εξακοντίστηκαν στα 20,7 δισ. ευρώ (23 δισ. δολ.) από ζημίες 8,3 δισ. ευρώ που είχε εμφανίσει το 2001, ανακοίνωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Michel Combes σε συνέντευξη Τύπου.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Thierry Breton, μειώνει το κόστος και ετοιμάζεται να πουλήσει νέες μετοχές αξίας 15 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειώσει το χρέος που συσσωρεύτηκε υπό τη διοίκηση του προκατόχου του. Από τον Οκτώβριο που ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας αναχρηματοδότησε περίπου ένα πέμπτο από το χρέος των 70 δισ. ευρώ, για να αντιμετωπίσει τη μείωση της ροής των κεφαλαίων φέτος.

Το χρέος της διαμορφώθηκε στα 68 δισ. ευρώ στα τέλη του 2002, ανακοίνωσε η France Telecom, χαμηλότερο από 70 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Η εταιρεία δεν πρόκειται να διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα