Salomon Smith: Το επόμενο εξάμηνο κίνηση Εθνικής για εξαγορά τράπεζας

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2001 19:50
UPD:19:51

Στους επόμενους έξι με εννέα μήνες η Εθνική Τράπεζα θα δραστηριοποιηθεί στο τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων στον εγχώριο τραπεζικό τομέα, εκτιμά η αναλύτρια της Schroder Salomon Smith Barney (SSSB) Mιράντα Ξαφά σε έκθεση για την Εθνική Τράπεζα με τίτλο «Εθνική Τράπεζα-Σε δίαιτα αλλά με πολύ όρεξη».

Στην έκθεσή της η SSSB (μέλος του Citigroup, του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου του κόσμου) συστήνει ουδέτερη στάση για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και θέτει τιμή στόχo τα 32,30 ευρώ ανά μετοχή (σήμερα η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 30,50 ευρώ).

Ειδικότερα, όσον αφορά τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η SSSB στην έκθεση εκτιμά ότι ο χρόνος πλησιάζει για την Εθνική Τράπεζα, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση εξαγοράς τόσο στην εσωτερική όσον στην διεθνή αγορά.

Η SSSB εκτιμά ότι στην διάρκεια της επόμενης πενταετίας αναμένεται να αυξηθεί το ενδιαφέρον τόσο των θεσμικών για την τράπεζα. Η συμμετοχή των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 25%-30% από 17% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2000 και 6% τον Δεκέμβριο του 1996.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα