Στο Χ.Α. από σήμερα οι νέες μετοχές της Attica Bank

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 13:06
UPD:13:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης μιλάει στους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την εισαγωγή νέων μετοχών της Attica Bank στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 666.689.407 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Attica Bank, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

«Είναι πεποίθησή μου ότι η επιτυχής έκβαση της αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank αποτελεί μια θετική εξέλιξη όχι μόνο για την ίδια την τράπεζα αλλά και για το τραπεζικό σύστημα και για ολόκληρη την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Ιωάννης Γαμβρίλης, πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Attica Bank, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, κατά την πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Και αυτό γιατί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας άντλησης κεφαλαίων, δημιουργείται μια ιδιωτική τράπεζα (χωρίς δηλαδή την παρουσία του ΤΧΣ στο κεφάλαιό της), η οποία διεκδικεί επάξια τον ρόλο που της αναλογεί στο τραπεζικό σύστημα και στην προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας στην οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Γαμβρίλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε πως είναι σημαντικό για εμάς το ότι η Attica Bank μέσα από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατάφερε να πετύχει διασπορά σχεδόν 50% στο ευρύ επενδυτικό κοινό, κάτι που αποτελεί μοναδικό παράδειγμα για την τρέχουσα περίοδο».
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα