Επίσκεψη κοινής αντιπροσωπείας ΔΝΤ-Κομισιόν στο Βουκουρέστι

Στις 17 Ιουλίου
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 12:33

Στο Βουκουρέστι θα βρίσκεται, από τις 17 Ιουλίου μέχρι και το τέλος του μήνα, κοινή αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τις ρουμανικές αρχές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο υπουργός, αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Λίβιου Βοϊνέα παρακολούθησε τις εργασίες του συμβουλίου ECOFIN στις Βρυξέλλες και προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής που έγινε πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου ECOFIN, «τα κράτη μέλη έδωσαν ομόφωνα θετική γνώμη σχετικά με το αίτημα της Ρουμανίας για να συναφθεί ένα νέο (προληπτικού χαρακτήρα) πρόγραμμα με το ΔΝΤ».

«Στη συνεδρίαση υπήρξε συμφωνία για την επίσκεψη κοινής αντιπροσωπείας του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βουκουρέστι για να έχει συνομιλίες με τις ρουμανικές αρχές. Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουλίου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Η επίσημη απόφαση για το προληπτικό πρόγραμμα πρέπει να ληφθεί από το συμβούλιο ECOFIN στις 15 Οκτωβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Agerpres



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα