Σημαντική πτώση στο Τόκιο

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2003 09:48

ΚΟΝΤΑ στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων είκοσι ετών υποχώρησαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο αδυνατώντας να επωφεληθούν από τη χθεσινή ανάκαμψη της Wall Street.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά μετά τα επιφυλακτικά σχόλια της Fed για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της Ιαπωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο «Μπεζ Βιβλίο» της, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η οικονομική δραστηριότητα παρέμεινε υποτονική τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αντανακλώντας τους φόβους των επιχειρήσεων και των καταναλωτών για τις προοπτικές της οικονομίας και τον πιθανό πόλεμο στο Ιράκ.

Η μετοχή της Sony σημείωσε πτώση κατά 2,26% και διαμορφώθηκε στα 4.330 γιεν, ενώ λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης υποχώρησε μέχρι τα 4.320 γιεν, στο χαμηλότερο επίπεδό της σε διάστημα 17 μηνών. Μεγαλύτερες απώλειες (4,19%) κατέγραψε ο τίτλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Honda.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 8.369,15 μονάδες μειωμένος κατά 1,22%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε ανάμεσα στις 8.369,15 και τις 8.509,43 μονάδες. Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,80% και διαμορφώθηκε στις 816,22 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα