Αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη Lloyds

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 15:21
UPD:15:32
EPA/ANDY RAIN

Στα υψηλά 2,5 ετών αναρριχήθηκε σήμερα η μετοχή της Lloyds Banking Group, μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που φαίνεται να εκδηλώνουν ξένοι επενδυτές για εξαγορά μεριδίου της βρετανικής τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την εξαγορά του μισού ποσοστού που κατέχει στον όμιλο το βρετανικό Δημόσιο.

Όπως αναφέρουν πηγές του Reuters, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered, Μέρβιν Ντέιβις, βρίσκεται σε συνομιλίες με άλλους επενδυτές προκειμένου να συστήσουν μια κοινοπραξία η οποία θα αποτελέσει τον βασικό επενδυτή στην ημικρατικοποιημένη Lloyds.

Ο Ντέιβις είναι συνέταιρος στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Corsair Capital. Το δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Corsair Capital θα αγοράσει το μισό μερίδιο του 39% που κατέχει η κυβέρνηση στη Lloyds, έναντι 10 δισ. λιρών.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δεχθεί διερευνητικά ερωτήματα σχετικά με την πώληση του τραπεζικού ομίλου και από ξένους επενδυτές, αναφέρει πηγή του Reuters.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, ο κρατικός επενδυτής Temasek της Σιγκαπούρης προσέγγισε την κυβέρνηση με πρόθεση να εξαγοράσει ποσοστό ύψους 4,5 δισ. λιρών στη Lloyds, αν και πηγές του κλάδου διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει γίνει απευθείας προσέγγιση στην κυβέρνηση.

Λίγο μετά τις 15.00 (ώρα Ελλάδος), η μετοχή του βρετανικού τραπεζικού κολοσσού ενισχυόταν κατά 2,66% στις 66,35 λίρες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα