Βαϊράμογλου ΑΕΒΕ: Αντηλιακό για τα μάτια μας

Crizaluv - Essilor για μοναδική προστασία
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 10:38
UPD:12:03

Μια σημαντική καινοτομία για την προστασία από τη βλαβερή για τον άνθρωπο ακτινοβολία UV, του ηλιακού φωτός, εισάγει στην ελληνική αγορά οπτικών η Βαϊράμογλου ΑΕΒΕ, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1933.

Ειδικότερα η Εssilor, Νο 1 εταιρεία οφθαλμικών φακών στον κόσμο, που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τη Βαϊράμογλου ΑΕΒΕ, προσθέτει σήμερα στη φροντίδα της υγείας των ματιών το νέο δείκτη προστασίας E-SPF (Eye-Sun Protection Factor) που υποδεικνύει το βαθμό συνολικής προστασίας που παρέχουν οι οφθαλμικοί φακοί στα µάτια και στην ευαίσθητη περιοχή γύρω τους.

Οπως λειτουργεί ο δείκτης SPF για τα προϊόντα προστασίας του δέρματος, έτσι ακριβώς λειτουργεί και ο δείκτης Ε-SPF για την προστασία των ματιών. Οσο υψηλότερος είναι τόσο καλύτερος είναι ο βαθμός προστασίας (π.χ. Ε-SPF 25: Προστασία των ματιών 25 φορές περισσότερο απ’ ό,τι χωρίς τη χρήση γυαλιών). Επειδή ακόμη και όταν δεν εκτιθέμεθα άμεσα στο φως του ήλιου, εισπράττουμε το 40% της ακτινοβολίας UV, η ανάγκη συνεχούς προστασίας είναι επιτακτική. Μέχρι σήμερα οι μετρήσεις αποκοπής της ακτινοβολίας UV στους φακούς οράσεως και ηλίου λάμβαναν υπόψη μόνο την απορρόφηση της ακτινοβολίας που εισέρχεται από την εξωτερική επιφάνεια του φακού.

Επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως έως και 50% της ακτινοβολίας UV εισέρχεται στα μάτια πλευρικά, αλλά και από τις ανακλάσεις στην εσωτερική επιφάνεια των φακών. Η προηγμένη τεχνολογία της επίστρωσης Crizal Forte UV (με δείκτη Ε-SPF) για λευκούς φακούς οράσεως και Crizal Sun UV (με δείκτη Ε-SPF) για οφθαλμικούς φακούς ηλίου, εκτός από τις ακτίνες UV που μέχρι σήμερα απορροφούνταν από την εξωτερική επιφάνεια του φακού, ενισχύει την προστασία, αποτρέποντας και την ακτινοβολία UV που ανακλάται και από την εσωτερική επιφάνειά του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα