Στη β' φάση ο διαγωνισμός για την πρώτη ομάδα τουριστικών λιμανιών

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 21:40
UPD:22:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η μαρίνα Αλίμου.

Στη δεύτερη φάση προχωρά ο διαγωνισμός  για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμανιών, η οποία απαρτίζεται από την μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, μέρος του λιμανιού Ύδρας και μέρος του λιμανιού και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε σήμερα τα 11 επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στη β' φάση:

  1. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΑΣΟΣ Α.Ε.»
  2. AZIMUT-BENETTI S.P.A
  3. GLOBAL LIMAN IŞLETMELERI A.Ş.
  4. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ («Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ»)
  5. J & P ΑΒΑΞ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
  6. MAJESTIC MARINE ENGINEERING LLC FZE
  7. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.»)
  8. ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ («ENVITEC A.E.»)
  9. ARCHIRODON GROUP N.V. – Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΙΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ Α.Ε. – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.
  10. DOĞUS HOLDING A. Ş. - LAMDA DEVELOPMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
  11. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  -  ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩ Ş Ν ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΕΓΑ - ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το  Έργο Αξιοποίησης Τουριστικών Λιμένων εντάσσεται στο Έργο «Νηρηίδες» και προβλέπει την αξιοποίηση με παραχώρηση (μακροχρόνια μίσθωση) 46 τουριστικών λιμανιών σε όλη την ελληνική επικράτεια. 

Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την αξιοποίηση των τουριστικών λιμανιών της Πύλου και της Χίου, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί  για τα τουριστικά λιμάνια του Αργοστολίου (luxury marina), του Λαυρίου (mega yacht marina) και της Αρετσού Καλαμαριάς.

«Πρόοδος στη διαδικασία αξιοποίησης ακινήτων»

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις και στους διαγωνισμούς αξιοποίησης ακινήτων με πολλά έργα να βρίσκονται σε τελικό στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, όπως το Ελληνικό, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, η πώληση και μίσθωση 28 κυβερνητικών κτηρίων, το Ξενία Παλιουρίου και το ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη στη Χαλκιδική, πέντε εκ των χώρων εγκαταστάσεων υποστήριξης της Αττικής Οδού, καθώς και 11 μικρά και μεσαία ακίνητα μέσω της πλατφόρμας e-Auction.

Ακόμη, αναφέρει πως έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC – Golden Hall), το ακίνητο στην Κασσιώπη της Κέρκυρας και για τα ακίνητα στο εξωτερικό.

Όπως υπογραμμίζει το ΤΑΙΠΕΔ, τα προσδοκώμενα έσοδα από τους εν εξελίξει διαγωνισμούς ακινήτων ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, με παράλληλη προσέλκυση επενδύσεων άνω των 400 εκατ., ενώ έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έσοδα της τάξης των 180 εκατ. και προσδοκώμενες επενδύσεις περίπου 120 εκατ.

Στο πλαίσιο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, την επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο εντός της επόμενης εβδομάδας.

Επίσης, σήμερα αποσφραγίστηκε η οικονομική προσφορά για το ακίνητο στην Τασκένδη και η πώλησή του θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, μετά τον έλεγχο των συνοδευτικών δικαιολογητικών. 

Για το ακίνητο στην Λουμπλιάνα ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί με απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα