Ντράγκι: Θα παραμείνουν χαμηλά τα επιτόκια

Συνεχίζει τη χαλαρή νομισματική πολιτική η ΕΚΤ
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 15:50
UPD:16:24
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Η νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη θα παραμείνει χαλαρή για όσο καιρό χρειαστεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ξεκαθαρίζοντας ότι τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν «για μια παρατεταμένη περίοδο».

«Το εκτελεστικό συμβούλιο εκτιμά ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή σε χαμηλότερα επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Ντράγκι είπε ότι «οι κίνδυνοι γύρω από τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι καθοδικοί». Εκτίμησε, πάντως, ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη θα σταθεροποιηθεί και θα ανακάμψει στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, αν και με αργό ρυθμό.

Όσον αφορά στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, είπε ότι είναι σταθεροποιημένες.

Σ

YOUTUBE/ECB EURO
τη συνεδρίασή της, νωρίτερα, στην Φρανκφούρτη, η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%. Σύμφωνα με τον Ντράγκι, το εκτελεστικό συμβούλιο συζήτησε το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων αλλά αποφάσισε τελικά να τα διατηρήσει αμετάβλητα.

Στον απόηχο των δηλώσεων Ντράγκι, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, ενώ διευρύνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα