Aνοδο 1,03% σημείωσε ο Nikkei

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2003 10:03

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο έκλεισαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο, για πρώτη φορά μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών.

Η σημερινή ανάκαμψη αποδίδεται κυρίως στην εξασθένηση του γιεν έναντι του δολαρίου, που ευνοεί τους ιάπωνες εξαγωγείς, καθώς και στην εντεινόμενη φημολογία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει μέτρα για τη σταθεροποίηση του εγχώριου χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν νομισματική χαλάρωση και παρέμβαση στις αγορές με ποσά μέχρι ένα τρισ. γιεν ημερησίως.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 80,61 μονάδες ή 1,03% και διαμορφώθηκε στις 7.943,04 μονάδες έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 7.888,31 και τις 7.998,01 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 782,36 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,52%.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των τραπεζών. Ο τίτλος της Sumitomo Mitsui Financial Group έκλεισε με κέρδη 7,28%, ενώ η μετοχική τιμή της UFJ Holdings ενισχύθηκε κατά 2,38%.

Από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ξεχώρισε η μετοχή της NTT DoCoMo, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία, κλείνοντας με κέρδη 6,97%.

Τέλος, η μετοχή της Sony σημείωσε άνοδο κατά 1,96%. Στη χθεσινή συνεδρίαση, η παραπάνω μετοχή κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ 17 μηνών.

Παρά την αξιόλογη σημερινή άνοδο των ιαπωνικών μετοχών, οι περισσότεροι αναλυτές κάνουν λόγο για τεχνική αντίδραση και εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα διατήρησης της ανοδικής τάσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα