Σε πορεία εξυγίανσης η Sato

Εγκρίθηκε το σχέδιο που είχε υποβάλει η εταιρεία
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 14:13
UPD:14:13

Σε τροχιά οριστικής εξυγίανσης εισέρχεται η Sato, μετά και από την δικαστική απόφαση που ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης που είχε υποβάλει η εταιρεία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι υποχρεώσεις της μειώνονται από τα 68 εκατ. σε 20 εκατ. ευρώ, από τα οποία μόλις τα 10 εκατ. αφορούν τραπεζικό δανεισμό.

Όπως επισημαίνει η Sato, «πρόκειται για μια όχι συνηθισμένη στην Ελλάδα διαδικασία εξυγίανσης καθώς η εταιρεία ξεκίνησε τις διαδικασίες με το άρθρο 99 αλλά με ταχείς ρυθμούς υπήρξε συμφωνία με τους πιστωτές και έγινε χρήση του άρθρου 106Β το οποίο αναφέρεται σε προϋπογεγραμμένη συμφωνία».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε οι τράπεζες θα κεφαλαιοποιήσουν υποχρεώσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ. Επίσης, στην Εμπορική και την Alpha Bank θα μεταβιβαστούν τα ακίνητα της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Ελευσίνα.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι απομειώνονται υποχρεώσεις σε ανέγγυους πιστωτές κατά το ποσό των 12 εκατ. ευρώ. Τέλος, στη συμφωνία περιλαμβάνεται χρηματοδότηση εκ μέρους των τραπεζών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ το κεφάλαιο της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 1 εκατ. ευρώ, με συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε επιτρέπει στην SATO, με εξασφαλισμένη πλέον ρευστότητα και έχοντας υλοποιήσει πρόγραμμα εξορθολογισμού δαπανών, να προχωρήσει στο επενδυτικό της σχέδιο που έχει και την σύμφωνη γνώμη των πιστωτών της», υπογραμμίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΤΟΚ



Σχολιασμένα