Περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας στη Direct Line

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 12:54
UPD:14:25
REUTERS/ANDREW WINNING

Ο βρετανικός όμιλος ασφαλιστικών εταιρειών Direct Line δημιουργήθηκε από την Royal Bank of Scotland, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες και να τονώσει την κερδοφορία του.

Στην περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προχωρήσει ο βρετανικός όμιλος ασφαλιστικών εταιρειών Direct Line, που δημιουργήθηκε από την Royal Bank of Scotland, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες και να τονώσει την κερδοφορία του.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο σχέδια για μείωση των μεικτών ετήσιων δαπανών της κατά 100 εκατ. στερλίνες, ωστόσο πλέον σχεδιάζει να εξοικονομήσει ποσό υπερδιπλάσιο.

Οι τελευταίες αυτές περικοπές επηρεάζουν το 14% περίπου των 14.400 υπαλλήλων της Direct Line. Από τον περασμένο Αύγουστο η εταιρεία έχει απολύσει 1.200 υπαλλήλους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, oι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν υποτονική αύξηση τιμών λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού, ο οποίος έχει ενταθεί ακόμη περισσότερο την τελευταία δεκαετία από την εμφάνιση ιστοσελίδων που αντιπαραθέτουν τιμές.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα