Στην Αθήνα αύριο αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας Σαχ Ντενίζ

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 16:41
UPD:19:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο νέος υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης (αριστερά) και ο απερχόμενος υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος (δεξιά) κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος πρόκειται να έχει αύριο αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν, εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης για την επιλογή του αγωγού που θα κατασκευαστεί για να μεταφέρει το αέριο στην Ευρώπη.

Αυτό ανέφεραν σήμερα παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης του υπουργείου από τον τέως υπουργό Ευ. Λιβιεράτο στον νέο υπουργό Ιω. Μανιάτη, εκφράζοντας παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία για την απόφαση.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει το πρότζεκτ του αγωγού ΤΑΡ που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας.

Η απόφαση για την επιλογή μεταξύ του ΤΑΡ και του ανταγωνιστικού σχεδίου Ναμπούκο αναμένεται ως το τέλος του μήνα. Την περασμένη εβδομάδα όπως είναι γνωστό έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα με τον ΤΑΡ, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας φιλοξενούσας χώρας, η επίσημη υπογραφή της οποίας θα γίνει αύριο στις 18.30 σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Στην αντιπροσωπεία του Σαχ Ντενίζ περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη της ΒΡ και της Αζέρικης εταιρίας φυσικού αερίου SOCAR.

Μιλώντας στην τελετή παράδοσης του υπουργείου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης έθεσε ως βασικό στόχο της πολιτικής που θα εφαρμοστεί, την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης που θα είναι στηριγμένη στην αειφορία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Ο απερχόμενος υπουργός Ευ. Λιβιεράτος καλωσόρισε «στο σπίτι του», όπως είπε, τον κ. Μανιάτη και στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του, ως υφυπουργού κατά την περίοδο 2009-2012 στην ανάδειξη του θέματος των ερευνών για υδρογονάνθρακες. Ευχαρίστησε επίσης τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για την εμπιστοσύνη του αλλά και την στήριξη σε δύσκολα σημεία κατά τον χρόνο που πέρασε.

Στη στενή και άψογη συνεργασία με τον απερχόμενο υπουργό εστίασαν ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Καλαφάτης και ο υφυπουργός Ασ. Παπαγεωργίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα