Σε ετοιμότητα η ΕΚΤ

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2003 12:25

ΕΤΟΙΜΗ να προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων, εάν χρειαστεί, δηλώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στη μηνιαία της έκθεση για την πορεία της οικονομίας (τεύχος Μαρτίου), η ΕΚΤ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα παραμείνει χαμηλός φέτος, ενώ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει.

«Οι προοπτικές για τη σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα έχει βελτιωθεί κατά τους τελευταίους μήνες κυρίως λόγω των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης αλλά και της σημαντικής ενίσχυσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ», αναφέρεται στην έκθεση, η οποία σε γενικές γραμμές απηχεί τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, μετά την απόφαση της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/03/07/292943.htm .

Η ΕΚΤ παρατηρεί επίσης ότι οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα σε αντίθεση με τις επενδύσεις, οι οποίες μειώνονται.

Σύμφωνα με έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, 28 στους 30 οικονομολόγους περιμένουν και νέα μείωση επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα