Αποφάσεις για τη μείωση της ανεργίας των νέων ζητεί ο Μπαρόζο

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 21:49
UPD:21:58
EPA/HERBERT PFARRHOFER

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μπαρόζο εξέφρασε την ελπίδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της προσεχούς εβδομάδας να λάβει αποφάσεις για να μειωθεί η ανεργία των νέων.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ελπίζει, όπως είπε, ότι θα ληφθούν αποφάσεις στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ε.Ε., που πλέον έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα τα οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτα».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στη Βιέννη, όπου έλαβε μέρος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο Μπαρόζο εξέφρασε την ελπίδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της προσεχούς εβδομάδας να λάβει αποφάσεις για να μειωθεί η ανεργία των νέων.

Το ΕΛΚ κάλεσε να υπάρξουν προγράμματα εκ περιτροπής απασχόλησης, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των νέων για την πλήρη είσοδό τους στην αγορά εργασίας, επενδύσεις, έρευνα και καινοτομία.

Χθες, η Επιτροπή πρότεινε κυρίως τα 6 δισ. ευρώ που προβλεπόταν να διατεθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 να δαπανηθούν μέσα σε δύο, και όχι σε επτά χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα