Goldman Sachs: Ευοίωνες εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 10:44
UPD:10:49
REUTERS/SUSANA VERA

Σταθεροποίηση της οικονομίας της Ευρωζώνης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά το σημείο καμπής που έφτασε πρόσφατα, αναμένει η Goldman Sachs, σημειώνοντας ωστόσο πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι αναιμικός.

Σε έκθεσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρεται στη θετική έκπληξη του δείκτη PMI για το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου, όμως παρόλα αυτά η συγκεκριμένη παράμετρος δεν είναι αρκετά δυναμική για να μιλάμε για μια σημαντική ανάκαμψη.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η διεθνής αστάθεια, ακόμη και αν δεν οφείλεται στις χώρες της Ευρωζώνης, αποτελεί σημαντικό γεγονός, ώστε να μην ξεχνάμε ότι η μεταβλητότητα και στην Ευρώπη δεν έχει παρέλθει.

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η οικονομία της Ευρωζώνης θα ακολουθήσει πορεία «U», χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η σταθεροποίηση έως το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο οίκος σημειώνει επίσης πως φρένο στην ανάπτυξη βάζουν τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά αυτά είναι πιθανό να μετριαστούν από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και κατά το 2014.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα